O meni

O meni.

 

Sem Simona. Prav lepo dobrodošli na mojem blogu o Otrocih, Arhitekturi in Glasbi, kjer bom z vami delila svoje veselje do povezovanja vseh treh področij in vtise naših družinskih dogodivščin in izletov, ki se vedno navezujejo na vsaj eno izmed meni ljubih tem – otroke, arhitekturo in glasbo.

Sem mama svojim trem navihanim in razigranim sončkom, dvema fantoma in deklici. Moje srce bije drugače odkar sem postala njihova mamica in moje življenjsko poslanstvo je, da jim omogočim, da ostanejo »otroško« radovedni in željni učenja ter da jih naučim kako ljubiti in spoštovati sebe in druge.

Sem diplomirana inženirka arhitekture. Rada imam preprostost in domačnost prostorov. V svojem domu sledim načelom feng shui skladnosti energij.

Sem ustanoviteljica glasbenih uric za predšolske otroke. Kot otrok dveh profesionalnih glasbenikov sem že od malih nog vpeta v glasbo. Pela sem v številnih zborovskih skupinah in zaključila višjo glasbeno šolo iz violine. Pred rojstvom prvega otroka se je v meni prebudilo zavedanje pomembnosti zgodnjega vključevanja glasbe v otrokovo življenje. Občudujem jih, kako si sproščeno izmišljujejo svoja besedila in melodije pesmic in se pri tem popolnoma predajajo svojim občutkom. Zaradi želje po novih znanjih s področja predšolske glasbene vzgoje sem marca 2017 opravila mednarodno licenco za učitelja po programu Music Together. V blogu o Otrocih, Arhitekturi in Glasbi boste lahko spoznali nekatere elemente in aktivnosti mojih glasbenih uric za predšolske otroke.

Sem zagovornica naravnega poroda, dojenja in sočutnega starševstva. Zaupam v moč materinske intuicije. Hvaležna sem za možnost, da lahko preživim veliko časa s svojimi otroci, z njimi ustvarjam, jih poslušam in jim posvetim čas z mano, ko ga potrebujejo.

Sem ljubiteljica knjig (v tiskani obliki!) in čas za branje je zame v zadnjih letih postal še posebej dragocen čas.

Sem ljubiteljica narave, potepanja po podeželju s kolesom ali brez in piknikov na travniku daleč stran od gneče in hrupa. Trudim se, da bi vnesla v družinski jedilnik principe zdravega prehranjevanja, velikokrat mi uspe, velikokrat pa tudi ne:).

Sem hip hop mama pri PSNM.

Sem pozitivno naravnana oseba, verjamem, da prijazna beseda lepo mesto najde, rada imam sproščene »ženske« pogovore, večerje s prijatelji, gledališče, presenečenja in še marsikaj.

 

Vse kar bom delila na teh straneh je zgolj plod mojih osebnih izkušenj, mojih spoznanj ob otrocih in izhaja iz  mojega veselja do kreativnega ustvarjanja, neprestanega raziskovanja in učenja. V kolikor se vam porajajo kakršnakoli vprašanja v povezavi s področji o katerih pišem ali vas zanima morebitno sodelovanje me kontaktirajte na email naslov info@otrociarhitekturaglasba.com. Z veseljem vam odpišem.

Leave a Reply